NAM betreurt vertraging onderzoek Steenbergen

STEENBERGEN - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) betreurt het dat inwoners van Steenbergen nog steeds wachten op nader onderzoek naar de schade aan hun huizen.
NAM-woordvoerder Sape Jan Terpstra zegt dat de vertraging onder andere te maken heeft met de inmenging van Nationaal Coördinator Groningen, Hans Alders, in Steenbergen. "We werden daardoor verrast", aldus Terpstra.

Lees ook: Nog geen beweging in verder onderzoek door NAM naar schade in Steenbergen

Schade
Minster Henk Kamp en Hans Alders moeten beslissen of onderzoeksbureau Arcadis de schades aan huizen in Steenbergen op de juiste manier heeft onderzocht. "Pas daarna kunnen we verder", aldus woordvoerder Terpstra. Inwoners van Steenbergen ontdekten tussen november 2014 en april 2015 scheuren in de muren van hun huizen. Bij de NAM kwamen negentig schademeldingen binnen. Daarvan zijn 33 meldingen van schade onderzocht. 

Onderzoek
De NAM presenteerde in december vorig jaar de resultaten van een onderzoek naar de schades. Gaswinning en -opslag zijn niet de oorzaak, volgens bureau Arcadis, dat werkt in opdracht van de NAM. Bewoners zijn ontevreden over het onderzoek. 

Gemeente
De NAM zegt ook nog te wachten op de gemeente Noordenveld. Hans Alders wil dat ook de gemeente een rol gaat spelen in het vervolgtraject. De gemeente verkent de mogelijkheden. Wethouder Henk Kosters wil op korte termijn met een plan komen.
Deel dit artikel: