Tijdelijke woon- en werkruimtes in V&D-pand Assen

ASSEN - In het voormalige V&D-pand in Assen worden tijdelijk woon- en werkruimtes te huur aangeboden. Camelot Europe verhuurt de ruimtes.
Camelot is een grote leegstandsbeheerder in ons land. De organisatie verhuurt veel leegstaand vastgoed als anti-kraakwoningen of werkruimtes in opdracht van de eigenaar.
Opdracht van ASR
Het vroegere V&D-pand aan het Koopmansplein in Assen is van verzekeringsmaatschappij ASR. Die heeft Camelot opdracht gegeven voor het beheer.
Woon- en werkruimtes
Volgens woordvoerder Bob de Vilder van Camelot wordt er zo snel mogelijk een inventarisatie gemaakt van de mogelijkheden van het winkelcomplex. "We gaan in elk geval op de eerste verdieping woonruimtes verhuren en op de begane grond denken we meer aan werkruimtes."
Camelot is inmiddels via Facebook en de eigen website gestart met het werven van belangstellenden.

'Zo snel mogelijk huurders vinden'

Volgens De Vilder is er al belangstelling voor het wonen in het winkelpand. De leegstandsbeheerder wil zo snel mogelijk mensen in het voormalige winkelpand hebben. "Je moet zorgen dat er snel huurders in komen, zodat het gebouw beheerd wordt. Dat is in het belang van de eigenaar, want daarmee kun je excessen, zoals deze week in het oude dierenpark van Emmen, waar jongeren de boel kort en klein sloegen, voorkomen."

Tijdelijk

Hoeveel woonruimtes er in het pand komen, is volgens De Vilder nog niet te zeggen. "We moeten kijken of er douches en keukens zijn. Zo niet, dan plaatsen we die. Maar we gaan niet grondig verbouwen. Het is allemaal woonruimte op tijdelijke basis, met tussenzetwandjes. Want het kan drie maanden duren, maar ook tien jaar. Dat weten we nooit van tevoren met dit soort panden. Want de eigenaar werkt ondertussen wel aan plannen voor een nieuwe bestemming. Dat kan snel, maar soms ook lang duren. Dus deze manier van wonen is vooral geschikt voor avonturiers", zegt De Vilder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.