ACV zet eerste stap naar derde divisie

VOETBAL - ACV heeft in de strijd om een plek in de derde divisie de eerste wedstrijd tegen Rijnvogels met 1-0 gewonnen. De winnende treffer werd vijf minuten voor rust gescoord door Danny Menting. Volgende week zaterdag wordt in Katwijk de return gespeeld.
Uitstekend begin

ACV begon uitstekend aan de wedstrijd en creëerde in de eerste minuut al een mogelijkheid. De dertig minuten die volgden was ACV de bovenliggende ploeg, zonder dat de ploeg van trainer Hans de Jong veel kansen kreeg. Vijf minuten voor rust was het Danny Menting die ACV aan de leiding bracht. De spits reageerde attent op een mislukte doelpoging van Angelo Cijntje. De topscorer van ACV scoorde zijn vijftiende treffer van het seizoen.
In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd aanvankelijk niet. ACV had het meeste balbezit en kreeg de beste kansen. Menting, Feenstra en Metzemaekers misten goede mogelijkheden.

Erik Eleveld
Halverwege de tweede helft drong Rijnvogels meer aan en kreeg Martijn Tjon-A-Njoek twee goede kansen, maar de spits faalde oog in oog met doelman Ben Wormmeester. ACV kreeg meer ruimte en Erik Eleveld leek de 2-0 binnen te tikken, maar de oud speler van WKE, zag zijn poging van de doellijn worden gehaald. Eleveld werd bij de actie onderuit gehaald door doelman Messemaker, maar scheidsrechter Ritmeester vond het geen strafschop waard.
In de slotfase golfde het spel op en neer en kreeg invaller Yoran Popovic de grootste kans. De 17 jarige invaller aan Asser kant miste alleen voor Messemaker.

Return live op TV Drenthe

Volgende week zaterdag heeft ACV aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de derde divisie. Bij een nederlaag met één doelpunt verschil, volgt een verlenging. Bij een verlies van twee doelpunten of meer, speelt ACV ook volgend seizoen in de hoofdklasse. De wedstrijd van volgende week is weer live te zien op TV Drenthe. De wedstrijd in Katwijk begint om 14:30 uur.