Visjes kijken in Lieveren tijdens World Fish Migration Day

LIEVEREN - Vissen moeten vrij van de ene naar de andere plek kunnen zwemmen. Dat is het idee achter de World Fish Migration Day.
Vandaag werd over de hele wereld stilgestaan bij het belang van een goede visstand.
Vissentrektocht
In Lieveren hielden waterschap Noorderzijlvest, Staatsbosbeheer en Hengelsportfederatie Groningen Drenthe een vissentrektocht. In totaal meldden bijna zestig mensen zich daar voor aan.
Drie groepen van twintig volwassenen en kinderen gingen aan de wandel bij het Groote Diep bij Lieveren. Op zoek naar visjes.

Meanderen

Twee jaar geleden werd het Groote Diep bij Lieveren aangepakt. De beek kronkelt nu weer en er zitten waterplanten in die voor zuurstof zorgen. Daarom kunnen vissen nu vrij zwemmen naar andere leefgebieden.

Zeeforel

Vorig jaar werd bij Lieveren de zeeforel uitgezet. En die lijkt heel tevreden met de aanpassingen in de Drentse beek. In Lieveren komen ze vanuit de Noordzee terug om te paaien. En ook zijn de vissen flink gegroeid: van zo'n 5 naar bijna 12 centimeter.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.