Drents musicaltalent schittert in Sweeney Todd: 'Je moet er hard voor werken'

SLEEN - Drenthe heeft er een musicaltalent bij. De 23-jarige Willemien Dijkstra uit Sleen speelt en zingt in de musical Sweeney Todd en vanavond is de première in Amsterdam.
"De zenuwen beginnen nu wel te komen", vertelt Willemien. De musicalster uit Sleen speelt Lucy, de vrouw van Sweeney Todd.

Sweeney Todd vertelt het verhaal van een onterecht veroordeelde barbier die terugkeert naar het Londen van de negentiende eeuw en op zoek is naar wraak.

Stage
"Het is voor mij eigenlijk een stage", zegt Willemien. "Ik zit in het laatste jaar van mijn studie muziektheater en toen heb ik auditie gedaan voor deze stageplek. En toen ben ik uitgekozen."

Grote namen

De Sleense staat tussen grote namen als René van Kooten en Henk Poort. "Het is super om met deze mensen nu al te mogen spelen. Het is zo leuk omdat je veel kunt leren van mensen met zoveel ervaring. In de vier weken dat we bezig zijn heb ik al heel veel geleerd", aldus Willemien.

Ciske de Rat

Inmiddels is ze ook gestrikt voor een tweede musicalproductie. "Als dit klaar is, mag ik na de zomer in de musical Ciske de Rat gaan spelen. Dan ben ik ook klaar met school en kan ik dus meteen lekker door."

Het lijkt wel of het succes de dochter van RTV Drenthe-presentator Harm Dijkstra komt aanwaaien. Maar dat ziet ze zelf anders. "Je moet er hard voor werken. En er komt ook een beetje geluk bij kijken."
Deel dit artikel: