Wolvenpark Oikos in Ruinen sluit na negen jaar de deuren

RUINEN - Wolvenpark Oikos in Ruinen sluit in oktober de deuren.
Eigenaren Frans en Jopie Frijmuth gooiden het park afgelopen jaar september in de verkoop, in de hoop een koper te vinden die het wilde voortzetten. Maar dat lukte niet.


Wel interesse

"Er was wel heel veel interesse, maar niemand kreeg het geld rond", vertelt Jopie Frijmuth. Het park moest zo'n 900.000 euro opbrengen, maar uiteindelijk lieten de twee de prijs zakken tot zo'n 695.000 euro. Het leverde geen nieuwe eigenaar op.


Nooit vrij

Volgens Frijmuth vinden veel mensen het jammer dat er een einde komt aan Oikos. "Maar we hebben dit nu negen jaar gedaan en het breekt ons op. Je kunt nooit weg en we zijn nooit vrij." Het park liep volgens haar redelijk. "Maar dat het echt heel goed liep, kan ik niet zeggen."


Seizoen af
maken

Het lopende seizoen wordt nog afgemaakt, waarna in oktober definitief het doek zal vallen. "We proberen het dan particulier te verkopen. Dan vallen de prijzen toch lager uit, dan wanneer je het als park wilt verkopen", aldus Frijmuth. De eigenaren moeten ook nog uitzoeken wat ze met de wolven gaan doen. "Die zullen wegmoeten, maar we hebben nog geen definitieve plek voor ze."
Afgelopen week kwam Oikos nog in het nieuws omdat er twee jonge wolfjes waren geboren. De moederwolf ontfermde zich niet over haar jonkies, dus worden ze met de fles grootgebracht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.