Verkeerspark Assen maakt doorstart in Appelscha

ASSEN - Het Verkeerspark dat jarenlang in Assen te vinden was, krijgt een vervolg in Appelscha.
Eigenaar Herman Jasper heeft een deal gesloten met de Hoogeveense Bikkel Groep, die het concept van het Verkeerspark overneemt. Ook neemt Bikkel Groep attractiepark Duinen Zathe in Appelscha over van Jasper.
Geïntegreerd
"Beide parken zullen worden geïntegreerd in Appelscha aangezien de grond in Assen een andere bestemming gaat krijgen", meldt de nieuwe eigenaar. "De eerste schetsen voor het Verkeerspark in Appelscha zijn al gemaakt en worden nog verder uitgewerkt."

Trapauto's

Begin dit jaar verkocht Jasper al een aantal attracties aan de Bikkel Groep. De originele trapauto's uit Assen zullen terugkeren in het park in Appelscha. "Gelukkig zijn de originele trapauto's in goede conditie bewaard en worden ze de komende maanden vakkundig gerenoveerd."

Lees ook:
Verkeerspark Assen verkoopt deel van inboedel
Volgens de Bikkel Groep wordt in het najaar gestart met de aanleg van het park, zodat het volgend jaar open kan gaan.
Gesloten
Eigenaar Herman Jasper sloot het Asser Verkeerspark in 2014, nadat vergevorderde plannen om het park uit te breiden en te moderniseren, strandden. Na de sluiting van het park zijn er meerdere acties geweest om het park weer open te krijgen. Uiteindelijk ging Jasper op zoek naar investeerders die het park willen voortzetten.

Lees ook:
Facebookactie om Verkeerspark Assen te redden: 'Er blijft zo niets over voor de kinderen'
Lees ook:
Nieuw initiatief om Verkeerspark Assen weer open te krijgen

Vandalisme

In de tijd dat het Verkeerspark in Assen gesloten was, werd het meerdere keren slachtoffer van vandalisme. In december vorig jaar werd er zelfs drie keer ingebroken.

Lees ook:
Opnieuw inbrekers gepakt in voormalig Verkeerspark Assen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.