Oude vluchttoren Eelde op Marktplaats: 'Anders gaat de snijbrander erin'

EELDE/WESTERBROEK - De oude vluchttoren van vliegveld Eelde staat op Marktplaats. De toren is van de tennisvereniging in Westerbroek, maar die moet er vanaf.
"De vereniging heeft nog maar twee leden en gaat stoppen. Er worden in de toekomst woningen op het terrein gebouwd", zegt Jan Kruizinga. Kruizinga heeft een transportbedrijf en is gevraagd om de toren, van zeven bij zeven en drie meter hoog, te verkopen en eventueel weg te halen. De grond moet namelijk leeg opgeleverd worden.

'De snijbrander erin'

"Als niemand hem voor vrijdag ophaalt gaat de snijbrander erin", vertelt hij. "Hij staat nu een half jaar op marktplaats en er zijn vijf mensen langs geweest die geïnteresseerd waren, maar niemand kon de kosten van het vervoer en de vergunning betalen."

'Kostte een doos sigaren'

Volgens Kruizinga ben je dan namelijk al gauw een paar duizend euro verder. "Dertig jaar geleden kostte het een doos sigaren om de toren hierheen te vervoeren. Nu moet je een grote kraan inhuren, de weg laten afzetten. Dan ben je gauw een paar duizend euro kwijt."

Glas er uit geslagen

"Ja, het is wel zonde. Ik vind het ook wel jammer, maar we moeten er vanaf", vertelt de Westerbroeker. "Misschien zeggen we over vijf of tien jaar 'dit hadden we niet moeten doen'. Maar de tennisclub is er verantwoordelijk voor en anders wordt 'ie vernield. Het glas is er al uit geslagen door vandalen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.