Noordenveld ruimt 160 fietspaaltjes op om ongelukken te voorkomen

RODEN - De meeste fietspaaltjes in de gemeente Noordenveld worden nog voor het weekend weggehaald.
160 van de in totaal 207 fietspaaltjes worden uit veiligheidsoverwegingen verwijderd. "Ondingen zijn het, die paaltjes", zegt een vrouw die voorbij komt fietsen. Want terwijl de paaltjes bedoeld zijn om de verkeersveiligheid te vergroten, blijkt uit landelijk onderzoek dat enkelzijdige ongelukken met fietspaaltjes een groot probleem zijn.

Noodzakelijk

Alleen de paaltjes die strikt noodzakelijk zijn om gevaarlijke situaties, overlast, sluipverkeer en schade te voorkomen, blijven staan. "De paaltjes worden beter zichtbaar gemaakt en van een materiaal dat meer meegeeft dan beton of staal", zegt wethouder Reint-Jan Auwema. Hij haalt hoogst persoonlijk het eerste fietspaaltje weg uit een fietspad bij Roden.

In kaart

Medewerkers van de gemeente en de Fietsersbond trokken de afgelopen weken met een telraam door Noordenveld om het aantal fietspaaltjes in kaart te brengen. Mensen die nog ergens een verdwaald paaltje tegen komen kunnen dat melden bij de gemeente Noordenveld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.