'Te weinig toezicht op alcoholgebruik van jongeren in Assen'

De VVD maakt zich zorgen over het alcoholgebruik bij jongeren (Rechten: pixabay.com)
De VVD maakt zich zorgen over het alcoholgebruik bij jongeren (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - De VVD in Assen vindt dat er te weinig controle is op het alcoholgebruik van jongeren in Assen. Volgens de liberalen is er te weinig capaciteit om voldoende toezicht te houden.
De partij stelt dat er niet genoeg handhaving beschikbaar is en dat daarom sporthallen en sportverenigingen niet gecontroleerd worden. Alle bedrijven en instellingen die alcohol mogen schenken, zoals horecabedrijven, supermarkten en kantines, moeten volgens de partij gelijk behandeld worden.

Incidenten

De VVD wil van het college van burgemeester en wethouders onder meer weten hoeveel incidenten er vorig jaar zijn geweest met dronken jongeren en hoeveel jongeren op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis in Assen terechtkwamen.

Controles

Daarnaast vraagt de partij hoe het komt dat er minder toezicht was. Zo zou er in het Preventie- en handhavingsplan van de gemeente staan dat er achttien uur per week gecontroleerd wordt. Op jaarbasis zou dat dan 936 uur zijn, maar volgens de VVD staat in een jaarverslag dat er 600 uur is gecontroleerd. De partij wil een verklaring voor dat verschil.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.