Nieuwe WKE start op feestdag 50-jarig bestaan

VOETBAL - Het nieuwe WKE ziet in de nacht van zondag 12 op maandag 13 juni officieel het levenslicht. Exact één dag voordat de roemruchte club aan de Sluisvierweg 50 jaar bestaat. De club uit Emmen maakt, na het faillissement dat in februari werd uitgesproken, een doorstart onder de naam WKE-16.
"Dat -16 moet statutair gezien achter de naam WKE komen, anders lijkt het teveel op de naam die de club de afgelopen vijftig jaar had. Dat is ons verteld door de KNVB. Maar ondanks dat het nieuwe WKE bij de Kamer van Koophandel sinds eind april is ingeschreven als WKE-16 zal de club gewoon WKE worden genoemd in alle uitingen", laat voorzitter Tjeerd Boonstra weten. 

"De bedoeling is dat we tijdens het feest, ter ere van het vijftig jarig bestaan (feest duurt 10 tot en met 12 juni), met een druk op de knop het nieuwe WKE inluiden. Hoe we dat precies gaan doen is nog niet duidelijk." 

Lees ook: Hoogte- en dieptepunten: WKE na bijna 50 jaar failliet 

Boonstra blijft voorzitter 
Boonstra, die in januari de voorzittershamer oppakte nadat het oude bestuur opstapte vanwege de penibele financiële situatie, blijft ook komend seizoen voorzitter van WKE. "Ja, dat klopt. Naast Boonstra blijven ook Harm Bakker en Hendrik Wardenburg actief in het bestuur. "Maar we zijn nog wel op zoek naar meer bestuursleden", besluit Boonstra. 

Lees ook: Boonstra nieuwe voorzitter WKE: Het moest wel  

5e klasse 
De hoofdmacht van het nieuwe WKE zal uitkomen in de laagste klasse in het zondagvoetbal, de 5e klasse. De nieuwe trainer van WKE is Pascal Mulder.

Lees ook: Pascal Mulder nieuwe trainer WKE
Meer over dit onderwerp:
Onze Club WKE WKE-16 voetbal amateurvoetbal Emmen
Deel dit artikel: