In bikini aan het Hoogeveense strand? Volgend jaar is het zover

HOOGEVEEN - Kranen zijn volop aan het graven en vrachtwagens rijden af en aan bij de voormalige zandwinlocatie Nijstad tussen Hoogeveen en Echten. In dit tempo heeft Hoogeveen volgend jaar mei zijn eigen strand.
"Het strand heeft al vorm. De bodem moet alleen nog opgehoogd worden, zodat je zo het water in kan lopen", zegt Bert Zuidema. Hij is sinds 2013 samen met Berry Beuker eigenaar van de grond.

Strandpaviljoen
Het bijbehorende strandpaviljoen zal volgend jaar mei nog niet helemaal af zijn, maar de initiatiefnemers verwachten met mooi weer toch zeker 1.000 tot 1.500 bezoekers per dag naar het nieuwe recreatiegebied te trekken.

"Voor de exploitatie van het strandpaviljoen hebben zich inmiddels drie gegadigden gemeld waarmee we oriënterende gesprekken hebben gevoerd. Maar pas nadat alle vergunningen rond zijn, kunnen we echt om tafel", zegt Zuidema.

Procedures
Op 2 juni moet het plan goedgekeurd worden door de gemeenteraad van Hoogeveen. En daarna ligt het nog zes weken ter inzage voor bezwaar bij de Raad van State. "Op 4 augustus is het dan onherroepelijk. Dat is de datum die vetgedrukt in m'n agenda staat", aldus Zuidema.

14 permanente woningen
Rond de plas komen ook veertien permanente woningen. De kavels zijn inmiddels allemaal verkocht en gingen als warme broodjes over de toonbank. "Aan de ene zijde van de plas ,evenwijdig aan de Hoogeveensche Vaart, komen drie eilandjes met ieder drie woningen, aan de kant van de wijk Erflanden komen nog eens vijf schiereilandjes met op ieder eiland een huis."

105 recreatiewoningen
Voor de verdere toekomst, rond 2020, zullen ook nog eens 105 recreatiewoningen worden gebouwd. Daarover zijn volgens Zuidema inmiddels oriënterende gesprekken gevoerd. "Die woningen variëren van simpele hutjes voor mensen die met de fiets Drenthe willen verkennen tot luxe recreatiewoningen met een sauna en alles erop en eraan."
Deel dit artikel: