Achilles 1894 degradeert naar 1e klasse

VOETBAL - Achilles 1894 is na twee seizoenen in de hoofdklasse C gedegradeerd. De 1-2 zege in de return bij FVC in Leeuwarden was, na de 5-1 nederlaag afgelopen zondag, niet voldoende voor de mannen van trainer Theo ten Caat om de volgende ronde te halen.
De Assenaren waren de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg en namen in de achttiende minuut verdiend de leiding door een treffer van Stan Haanstra. Voor rust kreeg Achilles genoeg kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar gescoord werd er niet.

Verdiend

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Achilles zocht de aanval, creëerde ook een paar kansen, maar tien minuten voor tijd scoorde René Hoen, uit een spaarzame counter de gelijkmaker. Invaller Rachid Traore schoot Achilles een minuut later naar de dikverdiende overwinning, maar de zege was niet voldoende om het 1-5 verlies van zondag goed te maken.

SVBO

FVC neemt het in de volgende ronde op tegen SVBO uit Barger-Oosterveld. De Drentse club speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Orion, maar door de 5-0 zege in Nijmegen van afgelopen zondag gaan de geelhemden naar de volgende ronde.
SVBO start aanstaande zondag met een thuiswedstrijd en donderdag 2 juni is in Leeuwarden de return. Daarna wacht voor één van deze ploegen nog een finale.