Johan Derksen: We kijken al naar Bluesfestival volgend jaar

GROLLOO - De eerste versie van het Holland International Bluesfestival wordt volgend weekend gehouden, maar de organisatie kijkt nu al vooruit naar volgend jaar.
"We zijn al bezig met volgend jaar omdat we dit jaar vrij laat begonnen met de programmering" verklaart mede-organisator Johan Derksen. "Een hoop bands hadden al verplichtingen. We zijn heel tevreden met de bands die dit jaar komen, maar we hadden nog hele andere namen in ons hoofd. Die waren al ergens anders vastgelegd."

Tent kan groter

Ook Frans Hofsteenge, die op het festivalterrein alles overziet tijdens de opbouw neemt al een voorsprong op volgend jaar. "We hebben een van de grootste tenten van Nederland. Er is nog één grotere, die moet volgend jaar dan maar komen." Als dat niet lukt, heeft hij ook met deze tent al een plan klaar. "Er kan nog uitgebouwd worden, dan schuift wel de hele tent een stuk op zodat de horeca ruimte houdt. Dat is iets voor volgend jaar."

'Eerbetoon aan Harry'

Bij de ingang van het dorp komt een extra bord te hangen met de tekst Welcome to the Blues Village Grolloo. Samen met burgemeester Eric van Oosterhout onthulde Derksen vandaag het eerste bord door een vlag van Harry Muskee weg te trekken. Een verwijzing naar zijn band Cuby + Blizzards. "Het idee is ontstaan omdat het deze zomer vijf jaar geleden is dat Harry overleed. Het is een eerbetoon aan Harry", aldus Derksen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl