VVD-wethouder Pauwels van De Wolden kandidaat voor Tweede Kamer

RUINEN - Naast Erik Ziengs uit Assen, stelt een tweede VVD'er uit Drenthe zich kandidaat voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Het is wethouder Mirjam Pauwels van De Wolden.
De 44-jarige Pauwels, woonachtig in Ruinen, is nu vier jaar wethouder voor de VVD in De Wolden. Daarvoor was ze één jaar Statenlid.

Tweede termijn Ziengs
VVD-Tweede kamerlid Erik Ziengs meldde de kandidaatstelling van Mirjam Pauwels vanmiddag in het Radio Drenthe-programma Cassata. Hij maakte daar drie weken geleden ook bekend dat hij zelf nog weer voor een plek in de Tweede Kamer gaat.

Zie ook: VVD'er Erik Ziengs uit Assen wil door als Kamerlid

Steun van VVD Regio Noord
Mirjam Pauwels wordt, net als Ziengs, gesteund door het bestuur van de VVD Regio Noord. In deze nieuwe noordelijke VVD-club gingen deze maand de drie kamercentrales van Drenthe, Friesland en Groningen samen.

Steentje bijdragen
Pauwels zet deze stap richting de Tweede Kamer, omdat ze na vier jaar wethouderschap 'ook wel eens verder wil kijken'. "Ik zit in de commissie Gezondheid en Welzijn van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Daardoor ben ik steeds meer landelijk actief. Dat bevalt me wel. Vandaar dat ik nu een gooi naar het Kamerlidmaatschap doe."

Ze is als bestuurder in De Wolden verantwoordelijk voor het sociaal domein. "Daarbinnen is veel aan het veranderen en ook landelijk mag er wel meer aan bewustwording gewerkt worden. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen", zegt ze.

Kans niet reëel
Of Drenthe straks echt kans maakt op twee VVD-kamerleden, daarover is Pauwels realistisch. "Ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten. En vanuit Drenthe mogen we als VVD ook zeker laten zien, dat er opvolging is, mocht bijvoorbeeld Erik Ziengs er mee willen stoppen. Maar dat we allebei samen in de Kamerbankjes komen, dat is niet reëel", aldus Pauwels.

Maandagmorgen vertelt wethouder Mirjam Pauwels in het radioprogramma Drenthe Nu over haar kandidaatstelling.