Lee van Dam: In 2018 halen we de Motocross of Nations naar Assen

MOTORSPORT - Het TT Circuit in Assen is nadrukkelijk in de race om in 2018 de Motocross of Nations naar Drenthe te halen. Het is de allergrootste motorcrosswedstrijd ter wereld.
Het is een wedstrijd waarin ieder land haar drie beste coureurs afvaardigt. De landen strijden met teams tegen elkaar. Het is het traditionele toetje van het seizoen in september, als de strijd om de wereldtitel beslist is.

"Het hoogste wat er is in de motorcross, is de Motocross of Nations. Daar gaan we voor. Want het TT Circuit in Assen is de beste locatie van de wereld en daar moeten we dan ook de beste motorcross hebben", zegt sportpromotor Lee van Dam uit Assen.

Hij was in augustus ook verantwoordelijk voor de eerste motorcross Grand Prix op het asfalt van Assen. 22.000 Ton zand werd daarvoor op het circuit gestort. Het leverde veel lovende reacties op, maar de begroting was niet sluitend.

Subsidie
"In het eerste jaar moet je een evenement neerzetten. Het was heel lastig om in te calculeren wat de hele operatie met al die vrachtwagens zand precies zou gaan kosten. Dat weten we nu en kunnen dus nu ook gaan kijken of er subsidie is om het grootste motorcross evenement ter wereld naar Assen te brengen", aldus Van Dam. Omdat het in dit geval gaat om een eenmalig evenement, zou de organisatie ook aanspraak kunnen maken op subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Spanje in Talavera de la Reina, werd er flink gelobbyd door Van Dam. Binnen drie maanden hoopt hij duidelijkheid te hebben van Youthstream, de organisatie die ook verantwoordelijk is voor de strijd om het wereldkampioenschap.

Jeffrey Herlings: Het is een droom
Tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings ziet het in ieder geval helemaal zitten. Wat hem betreft liever vandaag dan morgen. Hij spreekt van "een droom".

Herlings wist afgelopen weekend in Spanje opnieuw beide manches te winnen en is in sneltreinvaart onderweg naar zijn tweede titel in de MX-2 klasse
Deel dit artikel: