Westerveld is op zoek naar winnaar eerste Erfgoedprijs

DIEVER - Inwoners van de gemeente Westerveld kunnen personen of organisaties voordragen die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed in de gemeente. Op 2 juli reikt de gemeente aan de winnaar de eerste Erfgoedprijs uit.
"We willen op deze manier die mensen of organisaties belonen", legt wethouder Erik van Schelven uit. "En bij cultureel erfgoed moet je dan breed denken; een monument, een gebouw of een folkloristische traditie."

Eigen erfgoed
De prijs past in het lokale cultuurbeleid waarmee Westerveld meer aandacht voor het eigen erfgoed wil. "Aandacht voor en mensen attent maken op wat er allemaal aan cultureel erfgoed in de gemeente te vinden is", zegt Van Schelven.

Erfgoeddag
Inwoners van Westerveld kunnen nog tot en met 17 juni hun voordracht bij de gemeente inleveren. Op 2 juli maakt de gemeente dan tijdens de Erfgoeddag bekend wie er met een kunstwerk en certificaat tot winnaar wordt uitgeroepen.

De Erfgoeddag is dit jaar rond de Toegangspoort Holtingerveld in Havelte en wordt eens in de twee jaar gehouden. Het is ook de bedoeling om de Erfgoedprijs één keer in de twee jaar uit te reiken.

Voordrachten
Over het aantal voordrachten op dit moment kan Van Schelven nog niets zeggen: "Ik wil dat eigenlijk ook niet weten. Met name omdat ik in de jury zit, wil ik zo weinig mogelijk weten voordat we de inzendingen gaan beoordelen."
Deel dit artikel: