Duitse terroristen mogelijk ondergedoken in Noord-Nederland

Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub en Daniela Klette (Rechten: EPA)
Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub en Daniela Klette (Rechten: EPA)
ASSEN - Drie Duitse terroristen van de Rote Armee Fraktion (RAF) zijn mogelijk ondergedoken op een vakantiepark in Noord-Nederland.
"We gaan uit van het scenario dat leden van de Rote Armee Fraktion in uw land zijn ondergedoken", zegt Lutz Gaebel van het Duitse Openbaar Ministerie tegen
. Uit onderzoek zou blijken dat de drie waarschijnlijk in Noord-Nederland zitten.

Overvallen

Het gaat om Ernst-Volker Staub (62), Daniela Klette (57) en Burkhard Garweg (47). Het drietal zou ook achter een recente reeks gewelddadige overvallen op geldtransporten in onder meer Duisburg en Bremen zitten. Ook zijn ze verantwoordelijk voor een bomaanslag op de gevangenis in Weiterstadt in 1993.

'Geen jacht'

Het Duitse OM heeft inmiddels een rechtshulpverzoek ingediend bij justitie in Nederland. Volgens De Telegraaf doet de Nederlandse politie vooralsnog niets met de informatie over de terroristen. "We weten dat de Duitsers deze drie zoeken, maar het is niet zo dat we actief met opsporing bezig zijn. Er is absoluut geen sprake van een jacht op de voortvluchtigen", zegt Wim de Bruin van het Nederlandse OM. Volgens hem zijn er ook geen aanwijzingen dat de drie in Nederland verblijven.
De Rote Armee Fraktion was een links-extremistische terreurgroep die actief was tussen 1970 en 1993. In 1998 hief de groep zichzelf op.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.