Stelling: De ophef over asbest is overdreven

ASSEN - De vondst van asbest leidt vaak tot emotionele reacties, onnodige ontruimingen en grootschalige schoonmaakoperaties, terwijl de gezondheidsrisico's meestal minimaal zijn.
Dat stellen onder anderen de burgemeester van Alkmaar, twee topmannen van woningcorporaties (Mitros en Talis) en de Nijmeegse hoogleraar Besturen van Veiligheid Ira Helsloot, meldt de Volkskrant donderdag.

In het pamflet Laten we eindelijk normaal doen over asbest hebben ze het over de scheve verhouding tussen de kosten en baten van grootschalige asbestsanering. Ook stellen ze dat goed geïnformeerde burgers zelf soms beter zicht hebben op de risico's dan de verantwoordelijke bestuurders.

Stelling
Kunt u zich vinden in het pamflet en vindt u de heisa rondom asbest maar overdreven? Of vindt u juist dat we niet voorzichtig genoeg kunnen zijn, als het om asbest gaat?


Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling
Gisteren vroegen we of u het leven nog betaalbaar vindt. Bijna tachtig procent vindt van niet. Ruim twintig procent vindt van wel. In totaal brachten 1.076 mensen hun stem uit.
Meer over dit onderwerp:
Stelling Asbest Ophef
Deel dit artikel: