Stelling: De ophef over asbest is overdreven

Vindt u dat we veel te moeilijk doen over asbest? (Rechten: Van Oost Media)
Vindt u dat we veel te moeilijk doen over asbest? (Rechten: Van Oost Media)
ASSEN - De vondst van asbest leidt vaak tot emotionele reacties, onnodige ontruimingen en grootschalige schoonmaakoperaties, terwijl de gezondheidsrisico's meestal minimaal zijn.
Dat stellen onder anderen de burgemeester van Alkmaar, twee topmannen van woningcorporaties (Mitros en Talis) en de Nijmeegse hoogleraar Besturen van Veiligheid Ira Helsloot, meldt
donderdag.
In het pamflet Laten we eindelijk normaal doen over asbest hebben ze het over de scheve verhouding tussen de kosten en baten van grootschalige asbestsanering. Ook stellen ze dat goed geïnformeerde burgers zelf soms beter zicht hebben op de risico's dan de verantwoordelijke bestuurders.

Stelling

Kunt u zich vinden in het pamflet en vindt u de heisa rondom asbest maar overdreven? Of vindt u juist dat we niet voorzichtig genoeg kunnen zijn, als het om asbest gaat?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we of u het leven nog betaalbaar vindt. Bijna tachtig procent vindt van niet. Ruim twintig procent vindt van wel. In totaal brachten 1.076 mensen hun stem uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl