FC Emmen haalt 'doelpunten' met spits Kai Huisman van Vitesse

VOETBAL - FC Emmen heeft zich versterkt met de 21-jarige spits Kai Huisman, die transfervrij overkomt van Vitesse. De geboren Edenaar speelde negen seizoenen voor de club uit Arnhem. Vooral door blessures kwam hij de afgelopen jaren niet veel aan spelen toe, maar inmiddels is de targetman helemaal fit.

De komst van Huisman betekent het vertrek van Arjen Hagenauw, die bij FC Emmen buiten een paar invalbeurten het nooit echt heeft waar kunnen maken in anderhalf jaar tijd. De andere spits, Rick ten Voorde, zit in de wachtkamer en met Marnix Kolder is de club in onderhandeling. 

"Neusje voor de goal" 
"Met Huisman verwachten we doelpunten te hebben binnengehaald. Hij is een echte voetballende diepe spits en heeft een neusje voor de goal. Zijn honger naar doelpunten kan ons de komende seizoenen écht verder gaan brengen. Vanwege blessureleed heeft hij z’n talent nog niet volledig kunnen ontwikkelen en uitbuiten. Kai is inmiddels uitgebreid medisch onderzocht door sportspecialisten Zij hebben het licht op groen gezet", aldus manager Voetbalzaken Jan Korte. 

"Ik zie Emmen als een ideaal platform" 
Huisman over zijn keuze voor Emmen: "Tijdens het contact met de club was er vrijwel meteen een klik en ontstond het juiste gevoel. De plannen van de club zitten vol ambitie, en ik ook. Uiteindelijk wil ik bewijzen dat ik het niveau van de Eredivisie aan kan. FC Emmen heeft de afgelopen seizoenen diverse spelers zodanig een platform gegeven dat ze ook de stap hebben gemaakt. Ik maak graag gebruik van het platform wat ze bieden en kijk uit naar het komende seizoen." 

Nederlands elftal onder 17 
Op 12-jarige leeftijd maakte Kai Huisman de overstap van het Edese Fortissimo naar Vitesse. Huisman: "Ik werd als linksbuiten gescout, maar bij een wedstrijd van de D1 moest ik vanwege omstandigheden een keer als spits spelen. Dat ging zo goed, dat ik vanaf dat moment vooral spits ben. Als tweedejaars B-speler kreeg ik ook echt door dat er mogelijkheden waren in de voetballerij. Ik werd opgeroepen voor het Nederlands elftal onder 17 en was met mijn doelpunten en spel belangrijk voor Vitesse. Op een doordeweekse avond raakte ik op het kunstgrasveld hier geblesseerd in een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. Eerst leek het mee te vallen, maar toen na een dag mijn knie heel erg dik werd, bleek uit de MRI dat het goed mis was. Voorste kruisband gescheurd en een revalidatie van 14 maanden." 

Weer geblesseerd 
De ernstige blessure leek de doorbraak van Huisman slechts te vertragen en na een goede periode mocht Huisman als beloning in de voorbereiding op het seizoen 2013-14 bij de eerste selectie van Vitesse aansluiten. Wat een hoogtepunt moest worden, werd echter een dieptepunt. Tijdens de oefenwedstrijd van Vitesse tegen De Valleivogels raakte Huisman wederom zwaar geblesseerd aan zijn rechterknie en volgde weer een lange revalidatie. Huisman: "Wel tekende ik een contract voor twee seizoenen, dat waren we mondeling al overeengekomen. De tweede revalidatie ging ook veel sneller, nu duurde het maar acht maanden." 

"Pas sinds januari fit" 
"Vorig jaar hebben we samen afgesproken dat we het nog een seizoen gingen bekijken. Onlangs werd me verteld dat het contract niet verlengd wordt hier. Dat gebeurde heel netjes, in een persoonlijk gesprek. Nu richt ik me volledig op FC Emmen. Ik heb er zin in. Eigenlijk was het seizoen voor mij ook te kort, want sinds januari ben ik pas echt weer fit."
Deel dit artikel: