Zoektocht naar jonge otters van doodgereden moeder bij Huis ter Heide

HUIS TER HEIDE - In de omgeving van Huis ter Heide wordt vandaag een zoekactie op touw gezet naar jonge otterweesjes. Langs de N373 werd gisteren een zogend ottervrouwtje doodgereden.
De vinders meldden de dode otter bij het meldpunt van Stichting Otterstation Nederland en stuurden een foto mee. Directeur Addy de Jongh van het otterstation: "Uit die foto blijkt dat het om een zogend wijfje gaat."

Melk
"De vinders hebben op mijn verzoek gecheckt of er nog melk uit de tepels kwam, dat bleek het geval. Zij hebben ook gevoeld of er mogelijk nog ongeboren jongen in de buik te voelen waren, maar dat was niet zo. Er moeten dus in de omgeving verweesde ottertjes zijn achtergebleven", zo schrijft De Jongh.

'Eerder gelukt'
Vrijwilligers van de otteropvang de Rietnymf, Stichting Otterstation Nederland en Stichting Vrienden van de Otter en andere partijen gaan daarom vandaag op zoek naar de jonge otterwezen. Volgens Addy de Jongh zal het niet makkelijk zijn om de ottertjes te vinden. "Maar het is eerder gelukt, in 2014 in de Weerribben en bij Zwartsluis. Er is dus een goede kans dat dit keer de jongen ook gevonden gaan worden."

Als de jonge otters gevonden worden, gaan ze naar otteropvang de Rietnymf bij Munnekeburen, die vorige week de deuren opende.
Deel dit artikel: