Onrust bij TEVV: Veel spelers weg, trainer meldt zich ziek, nieuwe trainer belt af (update)

VOETBAL - Het zijn zware tijden voor TEVV. De zondageersteklasser uit Tweede Exloërmond vecht niet alleen tegen degradatie, de club moet op zoek naar een compleet nieuw bestuur en een vrijwel geheel nieuw team. Tot overmaat van ramp meldde trainer Hans Kamphuis zich deze week ziek en belde de trainer die volgend seizoen zou komen, Otto Halmingh, onlangs af. Tel daarbij op dat de club een grote geldschieter verliest en het drama lijkt compleet. Is het zo'n grote chaos bij TEVV of is het een storm in een glas water?


Diverse mensen binnen de club, waaronder spelers, leden van de technische staf en ook het jeugdbestuur reageerden, maar willen niet met hun naam genoemd worden. Hieronder de feiten op een rijtje.

Kamphuis stopte per direct 
TEVV speelde vorige week zondag de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie tegen het Friese Frisia en verloor in Leeuwarden met liefst 7-0, waardoor de return op Drentse bodem morgenmiddag slechts een formaliteit zal zijn. Frisia zal promoveren naar de 1e klasse, maar voor TEVV is er nog een extra ontsnappingsmogelijkheid. SC Joure stopt met zondag 1 en dus kan TEVV zich volgende week (zondag 12 juni) alsnog veilig spelen. Dat zal dan moeten gebeuren zonder Hans Kamphuis, want hij meldde zich vier dagen na de oorwassing in Leeuwarden ziek. 

Contract voor onbepaalde tijd 
Kamphuis ontving dinsdag een mail van het demissionair bestuur met de mededeling dat het contract van de trainer per 30 juni wordt ontbonden. Dit omdat hij anders een contract voor onbepaalde tijd moest krijgen, omdat hij inmiddels al twee keer zijn contract heeft verlengd bij de club uit Tweede Exloërmond. Kamphuis zou komend samen met de nieuwe trainer, Otto Halmingh, verantwoordelijk zijn voor de trainingen en coaching van de hoofdmacht.

Halmingh voelde te weinig zekerheid 
Halmingh belde onlangs echter af. De oud-trainer van onder meer Hollandscheveld en Noordscheschut voelde, na het opstappen van het bestuur te veel onzekerheid. TEVV zal dus op zoek moeten naar een compleet nieuwe technische staf, want niet alleen meldde Kamphuis zich ziek en belde Hamingh af, ook de andere leden van de technische staf dit seizoen (John Doek en Patrick Michael) stapten deze week op. 

Jouke Faber voor even terug 
Voor de 'afwikkeling' van dit seizoen is TEVV in ieder geval gered. In de laatste, belangrijkste, week van het seizoen wordt Kamphuis vervangen door Jouke Faber. Faber was al eerder twee seizoenen werkzaam in Tweede Exloërmond en aan hem de taak TEVV in de 1e klasse te houden. 

Wat blijft er over? 
Die allesbeslissende wedstrijd wordt gespeeld op zondag 12 juni. Drie dagen later zal TEVV, net als alle andere amateurclubs, de selectie voor komend seizoen rond moeten hebben want dan sluit de overschrijvingsperiode. Van de huidige spelersgroep blijft weinig over. De meeste spelers kiezen voor een overstap naar WKE, dat volgend seizoen in de vijfde klasse een herstart maakt. Het vertrek van Nick Kroeze, Eddie Schoenmaker, Rob Hölscher, Joeri Westerhof, Maikel Kroeze, Henk Bakker, Wim Kok, Benjamin Mazeau, Ayhan Bas en Fernando Slagveer stond al vast. Topschutter Jan Jaap Wever maakte deze week de overstap naar zijn oude liefde vv Emmen bekend.

Jeremy Gall
Jeremy Gall, die overigens morgen in de return tegen Frisia de coaching doet, twijfelt nog en datzelfde geldt voor Sander Marissen.

Dinsdag gesprek met nieuwe spelers
Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het 'nieuwe' TEVV. Volgens een jeugdbestuurslid is het vertrek van één van de geldschieters niet onoverkomelijk. "Dat gat wordt gedicht en zelfs aangevuld worden door andere sponsors." Dinsdag volgt er bovendien een gesprek met een zestal potentiële nieuwe spelers. Volgens het bestuurslid zijn de gebeurtenissen van nu minder dramatisch dan door menigeen wordt gesteld. "Het is meer een storm in een glas water."

Bijzonder algemene ledenvergadering
Ook is er dinsdag een bijzonder algemene ledenvergadering waar een nieuw bestuur moet worden gekozen.
Meer over dit onderwerp:
Onze Club amateurvoetbal voetbal TEVV
Deel dit artikel: