Met deze spelers wil WKE zo snel mogelijk richting tweede klasse

Al 25 spelers voor het nieuwe WKE (Rechten: archief RTV Drenthe)
Al 25 spelers voor het nieuwe WKE (Rechten: archief RTV Drenthe)
VOETBAL - De selectie van het nieuwe WKE is nagenoeg rond. Trainer Pascal Mulder kan bij zijn eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in ieder geval 25 spelers begroeten.
Het grootste gedeelte van die groep is eigen jeugd. Spelers die op het woonwagenkamp zijn geboren en ooit zijn begonnen in de F-junioren van de club.

Mooie jaren

"Ik denk dat de echte WKE-supporters mooie jaren gaan beleven", zegt Henk Bakker. De spits, die het afgelopen seizoen al debuteerde in de topklasse, keert na een paar maanden TEVV weer terug bij 'zijn' club. "En gelukkig zijn er veel meer die dat doen. Liefst zestien spelers hebben een heel nauwe band met het woonwagenkamp. Of ze zijn er geboren of ze hebben een relatie met een meisje van het kamp aan de Sluisvierweg."

Edwin Drenth blijft bij Valthermond

Edwin Drenth meldde onlangs op zijn facebookpagina dat ook hij naar WKE zou gaan, maar de spits die vorig seizoen 39 keer scoorde voor zondagtweedeklasser vv Valthermond heeft zijn beslissing herzien. "Ik heb een goed gesprek gehad met de technische staf van Valthermond en op basis daarvan heb ik besloten hier te blijven", aldus Drent die het afgelopen seizoen nauwelijks in actie kwam vanwege een enkelblessure.

Tweede klasse

"Natuurlijk zijn we komend seizoen en misschien ook wel de seizoenen erna de grote favoriet voor de titel. Daar lopen we ook niet voor weg", zegt Bakker. "De club wil zo snel mogelijk naar, in ieder geval, de tweede kasse."
Hieronder de lijst van spelers die volgend seizoen het nieuwe WKE vormen:
Henk Bakker (dit seizoen WKE zondag en TEVV)
Bertus Wolters (vv Beilen)
Harold Wolters (WKE zondag en WKE zaterdag)
Herman Hindriks (Germanicus)
Bernando Veenvliet (WKE zondag en vv Hoogeveen zondag)
Wim Kok (TEVV)
Melvin de Vroet (WKE zondag en WKE zaterdag)
Ronnie Zwikker (TEVV)
Michel van Brink (TEVV)
Ayhan Bas (TEVV)
Fernando Slagveer (TEVV)
Dennis Gossen (SC Angelslo)
Remco Thole (EHS'85)
Jannes Wolters (WKE zaterdag)
Wouter Beijering (WKE, ook SC Heerenveen-jeugd)
Kornelis Kallenkoot (ONB Drachten)
Fedde Beekman (NKVV)
Ferdy Poelman (EMMS)
Harmando Hindriks (WKE zaterdag)
Piet Vermeulen (WKE zaterdag)
Hendrik Kreeft (Titan)
Jozef Brink (WKE A1)
Sead Ibisi (SC Angelslo)
Leroy Flory (WKE zondag en DZOH)
Wesley Stobbe (WKE A1)

Oefenwedstrijd

Het nieuwe WKE, dat statutair gezien WKE-16 gaat heten, speelt zondag 12 juni een oefenwedstrijd tegen vv Hoogeveen tijdens het feestweekend (ter ere van het 50-jarig bestaan van de oude club).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.