Leegstand-bijeenkomst in Emmen: 'Het moet leiden tot een stukje besef'

EMMEN - In Emmen is vanavond een bijeenkomst over winkelleegstand.

Volgens mede-organisator Myriam Jansen is leegstand een groot probleem in Drenthe. "Op 1 januari was er sprake van elf procent leegstand gemiddeld. Dat was nog voor het faillissement van V&D. In Assen, Emmen en Meppel is de leegstand inmiddels boven de twintig procent uitgekomen", aldus Jansen.

Stukje besef

In een leegstaand winkelpand in het centrum van Emmen komen sprekers vertellen over wat er aan leegstand kan worden gedaan. "Het moet leiden tot een stukje besef. We zijn geneigd naar elkaar toe te wijzen. De ondernemers zegt dat hij door regeltjes van de overheid in de problemen komt. En de overheid zegt dat de ondernemer actiever moet worden", vertelt Jansen.

Tijdens de bijeenkomst in Emmen worden de partijen bij elkaar gebracht en volgens Jansen kan dat mogelijk voor oplossingen tegen de leegstand zorgen.

Rode draad

Ook opticien Chantal Starke is betrokken bij het evenement. "We hopen vanavond een mooie, rode draad te krijgen over waar we nu eigenlijk moeten beginnen om iets aan de winkelleegstand te doen."

"We hebben heel bewust gekozen voor maandag 6 juni als dag van de leegstand", zegt Starke. Volgens haar is een donderdag of vrijdag bijvoorbeeld niet geschikt, omdat er dan vaak koopavonden zijn.
Deel dit artikel: