Zeer grote uitslaande brand bij afvalverwerker Attero in Wijster

WIJSTER - Bij afvalverwerker Attero in Wijster heeft maandagavond een zeer grote brand gewoed.
Het vuur ontstond in een loods waarin compost wordt gemaakt uit groente-, fruit- en tuinafval. De brandweer was met veel voertuigen en mensen ter plaatse om het vuur te blussen. Rond half negen waren grote zwarte rookwolken te zien. Later werd de rook minder.

Gebouw van 150 meter lang
"De brandweer heeft besloten niet naar binnen te gaan, omdat het gebouw 150 meter lang is en maar weinig uitgangen heeft", vertelt woordvoerder Dirk van Dijken van de Veiligheidsregio Drenthe. "Het blussen wordt daardoor wel bemoeilijkt", aldus Van Dijken. De brandweer probeert vooral te voorkomen dat het vuur zich uitbreidt. Het sein brandmeester was rond half elf nog steeds niet gegeven.

Geen gewonden
Volgens Veiligheidsregio Drenthe zijn er geen mensen gewond geraakt. Uit metingen bleek dat geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen en dat er geen gevaar is voor de omgeving.

Schade
Attero kan nog niet zeggen hoe groot de schade aan de loods is. "Het gaat om een van onze twee composteerhallen. Ik heb gezien dat er een gat in het dak zit", zegt woordvoerder Léon Dirrix van Attero. Het bedrijf heeft nog geen idee wat de oorzaak van de brand is.

[tweet:https://twitter.com/VRDrenthe/status/739893054832807936]
[tweet:https://twitter.com/VRDrenthe/status/739898700332404736]
[tweet:https://twitter.com/VRDrenthe/status/739919783391571968]
Meer over dit onderwerp:
112 Attero Wijster gemeente Midden-Drenthe Brand
Deel dit artikel: