Plan voor appartementen in centrum Gieten van de baan

GIETEN - Een plan om dertig seniorenappartementen te bouwen op de plek van het voormalige tankstation Vlieghuis in Gieten gaat niet door.
Volgens wethouder Henk Heijerman kan het voor initiatiefnemer Woonzorg Nederland financieel niet meer uit. Dat zou komen door nieuwe regelgeving voor sociale woningbouw.

Gesprekken

De gemeente heeft inmiddels gesprekken gehad met de grondeigenaren en gekeken met welke ontwikkelaars een samenwerking kan worden aangegaan. "We hebben een partij die ook in Drenthe erg actief is benaderd. Daar hebben we inmiddels gesprekken mee gevoerd", vertelt Heijerman.
Vooral de bouw van huizen in het duurdere segment biedt kansen volgens de wethouder. Het kan dan om zowel huur- als koophuizen gaan. Heijerman vindt dat de gemeente zelf ook een actieve rol moet spelen in de bouwplannen.

Lees ook:
Gieten krijgt mogelijk dertig zorgwoningen
Belangstelling
Andere leegstaande locaties in Gieten zijn het voormalige Hotel Braams en The House - de voormalige pastorie. "Wat wel mooi is, is dat er ook wel weer belangstelling is voor die panden. Als het gaat om The House zijn er al vergaande gesprekken met een aspirant-koper. Voor Hotel Braams is ook de nodige belangstelling", aldus Heijerman.
De wethouder hoopt dat hier binnenkort meer duidelijkheid over komt. De leegstand in het winkelbestand valt overigens wel mee volgens Heijerman.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.