Brand bij Attero in Wijster beperkt tot compostloods

WIJSTER - Het is nog niet duidelijk hoe de brand gisteravond is ontstaan bij afvalverweker Attero in Wijster.
"Nader onderzoek moet dat nog uitwijzen", zegt Dirk van Dijken, woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). "Het is in ieder geval zo dat bij het composteren van groente-, fruit- en tuinafval er altijd een temperatuur is van zo'n zestig graden. Er hoeft dan maar iets te gebeuren en je kunt al brand hebben." Volgens de VRD stond het compost in brand.

Sein brand meester
De brand ontstond rond 20.30 uur gisteravond. "Rond 23.00 uur werd het sein brand meester gegeven", vertelt Van Dijken. "Ook zagen we dat de brand niet was overgeslagen naar naastgelegen panden."

Lees ook: Zeer grote uitslaande brand bij afvalverwerker Attero in Wijster

Grote loods
De brand woedde in een loods van zo'n 150 bij 50 meter. Volgens Van Dijken was de loods te lang om veilig naar binnen te gaan. "Via een van de zijkanten is de brand bestreden. Via de andere kant is geventileerd, waardoor de temperatuur in de hal zakte."

Uit voorzorg verrichte de brandweer nog metingen, maar er bleken geen gevaarlijke stoffen te zijn vrijgekomen. Ook vielen er geen gewonden.

Schade
Attero kon gisteravond nog niet zeggen hoe groot de schade aan de loods is. Een woordvoerder van het bedrijf zag dat er een gat in het dak zit.