Proef met zonnepanelen op twee basisscholen in Emmen

Het gaat om zo'n 230 zonnepanelen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het gaat om zo'n 230 zonnepanelen (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Zo'n 230 zonnepanelen worden in november geplaatst op twee basisscholen in de gemeente Emmen. Het gaat om een proef van de gemeente om te kijken of er in de toekomst op meer scholen zonnepanelen geplaatst moeten worden.
Als eerste zijn obs de Anbrenge in Erica en obs de Viersprong in Klazienaveen aan de beurt.

Waarom zonnepanelen?

De gemeente Emmen doet de proef omdat het naar eigen zeggen aansluit bij het beleid van Openbaar Onderwijs Emmen. Ook kan het schelen in de kosten en kunnen de kinderen er wat van leren.
Het is de bedoeling dat de scholen in de gaten houden hoeveel energie de zonnepanelen opleveren. Als blijkt dat het positief uitpakt, besluit het college mogelijk ook om bij andere basisscholen zonnepanelen te plaatsen.

Schoolproject

Het gebruiken van zonne-energie sluit ook aan bij het project Energy Challenges Drenthe, een project waar beide scholen sinds 2013 aan meedoen. De bedoeling van dat project is om op verschillende manieren energie te besparen.
Ook moeten de kinderen door het project bewuster worden van energiebesparing. Verder leren ze over duurzaamheid en hoe zij zelf het beste kunnen besparen.
De gemeente wil voor de aanbesteding van het project gebruikmaken van lokale bedrijven. De eerste panelen moeten begin november geplaatst worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.