Reclameborden voor webcamseks in Assen: ChristenUnie niet blij

ASSEN - De ChristenUnie in Assen is niet blij met grote reclameborden voor webcamseks in de stad. De poster is op meerdere plekken in de Drentse hoofdstad te zien, onder meer bij kinderspeelparadijs Ballorig.
"We zijn gisteren gebeld door enkele Assenaren", zegt fractievoorzitter Bert Wienen. "Die gaven aan: kijk wat er nu gebeurt. Wat een vreemde toestand dat webcamseks wordt aangeprezen op een aantal vierkante meters."

Volgens Wienen hangen de posters ook bij bushaltes waar jongeren staan te wachten die net uit school komen. "Ik had een vader aan de telefoon die vroeg hoe hij dit moest uitleggen aan zijn 17-jarige dochter", vertelt Wienen.

'Gaat een grens over'
Wienen begrijpt dat er veel seksualiteit is in de samenleving. "Als je zo expliciet wordt gevraagd om mee te doen aan webcamseks, dan vind ik dat wel vreemd. We moeten dit niet gewoon gaan vinden", stelt hij. "We hoeven onze kinderen, jongeren en inwoners niet tegen alles te beschermen, maar dit overschrijdt een grens."

Vrijheid van meningsuiting?
De ChristenUnie vraagt vanavond aan het college van burgemeester en wethouders de posters te verwijderen. "Een jaar geleden stelde ik al vragen over andersoortige posters. Toen zei het college dat die pasten binnen de vrijheid van meningsuiting. Ik ben benieuwd welke mening hier wordt geuit."
Deel dit artikel: