Webcamsex snapt ophef over reclamebord niet

ASSEN - Het bedrijf achter Webcamsex vindt de reclameborden in Assen keurig en snapt niet waarom de ChristenUnie ze weg wil hebben.
Dennis Muijser van Webcamsex wijst er op dat de billboards in Assen aan alle regels van de Reclame Code Commissie voldoen. "Het model is gekleed en er wordt geen expliciete oproep gedaan tot webcammen."
'Lingeriemodellen zijn gewaagder gekleed'
Muijer vindt bovendien dat reclameuitingen van bijvoorbeeld Hunkemöller veel gewaagder zijn. Toch krijgt hij vaker klachten. "De combinatie van het woord webcamsex en een foto van een vrouw strijkt sommige mensen tegen de haren in."

'Kinderen hoeven niet alles te weten'

Dat de ophef leidt tot extra aandacht, vindt het bedrijf prettig. "Het is goed dat er gediscussieerd wordt over dit soort onderwerpen. Dat mensen dit niet kunnen uitleggen aan hun kinderen? Dan leg je het toch niet uit. Kinderen hoeven niet alles te weten", vindt Muijer.

Steun voor ChristenUnie

Inmiddels krijgt de ChristenUnie in de Asser gemeenteraad steun van de PvdA. D66 en VVD vinden dat in een vrij land de overheid zich niet moet bemoeien met reclameuitingen.

'Niet aanstootgevend'

CDA-fractievoorzitter Eddy de Korte vindt het 'ongelukkig' dat er een bord met een dergelijke oproep naast kinderspeelparadijs Ballorig staat. "Maar de poster zelf is niet aanstootgevend", vindt hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl