Gersom Klok van HHC Hardenberg naar FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft zich versterkt met Gersom Klok. De rechtsbuiten, die de laatste twee seizoenen voornamelijk als rechtsback speelt, komt over van HHC Hardenberg. Bij de kersverse tweede divisionist waar de Assenaar nog een contract had tot het einde van het seizoen 2016/2017. Klok had echter een clausule in zijn contract die een tussentijdse overstap mogelijk maakt. Klok, die in het verleden ook uitkwam voor Veendam en Go Ahead Eagles, tekent een contract voor twee seizoen, plus een optie voor nog een seizoen.

Echte teamspeler
De laatste maanden maken veel spelers de overgang van Drenthe naar Hardenberg. Maar Klok maakt de omgekeerde weg. Manager Voetbalzaken van FC Emmen, Jan Korte, heeft veel vertrouwen in 25 jarige Assenaar: “Ik ken Gersom Klok al vanaf zijn tienerjaren, en hij gedraagt zich altijd al als echte prof. Hij zorgt zeer goed voor zichzelf en hij is een intelligente teamspeler. Hij kan niet alleen zelf heel goed voetballen, maar hij laat zijn medespelers ook beter spelen. Dat is een kwaliteit welke in het hedendaagse voetbal steeds zeldzamer wordt.Gersom heeft aanzienlijke bijdrage geleverd aan het HHC van afgelopen seizoen dat promotie naar de Tweede Divisie heeft afgedwongen. Wij zijn er van overtuigd dat hij bij ons ook een belangrijke bijdrage gaat leveren en daarom zijn we niet alleen verheugd met zijn komst maar eveneens zeer content dat dit meerdere seizoenen zal zijn.”

Goed gevoel
Klok is blij met de kans die FC Emmen hem biedt: “Ik had het enorm naar m’n zin bij HHC, maar ik heb continu het gevoel gehad dat ik niet het maximale uit m’n carrière haalde. Toen Emmen me benaderde zijn we gaan zitten en heb ik met de trainer gesproken over hoe ze willen spelen en wat ze daarin van mij verwachten. Op de terugweg naar huis had ik direct het gevoel dat ik deze kans niet moest laten schieten."
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen voetbal HHC Emmen
Deel dit artikel: