Wordt Rik Vinke de nieuwe Daniël Lohues?

EMMEN - Overdag staat hij in de keuken van het Drenthe College in Emmen. In zijn vrije tijd is hij zanger met een platencontract. De zeventienjarige scholier Rik Vinke won zaterdag het Drèents Liedtiesfestival en hoopt dat dit zijn doorbraak wordt.
Riks passie is zingen. De koksopleiding doet hij als back-up. "Mocht het niet lukken, dan heb ik nog een plan." Hij heeft al een enkele maanden een platencontract.

Investeren

Volgens Bert Kamping, de oprichter van het festival, moet de jonge zanger nu doorpakken met zijn muzikale carrière. "Als je het er nu bij laat zitten. Dan mis je de boot. Je moet er flink in investeren."

Videoclip

Rik heeft al een bestemming bedacht voor de tweeduizend euro die hij met de overwinning won. Die gaat hij gebruiken voor het maken van een videoclip. "Dat hoort erbij en dat vind ik mooi", zegt de scholier. Kamping vindt het verstandig. "Beeld en geluid gaat heel goed samen op sociale media. Zo kun je heel goed je werk verspreiden."

Eem lös van alles

Na zijn winnende lied Eem lös van alles! wil de zanger doorgaan in het Drents, ook al spreekt hij het niet vloeiend. "Ik vind het genre heel anders. Daar houd ik wel van, dat het wat nieuws is en ik me daarin kan ontwikkelen."
Daar wordt ook Kamping blij van. "Als zo'n jongen in het Drents zingt, dan ziet de rest ook dat het Drents voor alle generaties is en niet alleen voor ouderen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.