140 werknemers Philips Lighting in Emmen krijgen ontslagbrief

EMMEN - Afgelopen week hebben 140 werknemers van Philips Lighting in Emmen alsnog ontslag gekregen. Philips had dit in december aangekondigd, maar toch komt de ontslagbrief voor de werknemers als een donderslag bij heldere hemel.
Philips in Emmen wordt overgenomen door Chezz Partners. Eerder gaf dat bedrijf al aan dat een deel van het personeel waarschijnlijk overgenomen wordt. Het nieuwe bedrijf gaat zich in Emmen bezighouden met slimme verlichting.

Ontslag
Directeur André Jansen van Chezz Partners snapt niet waarom de werknemers van Philips verast zijn door het ontslag. "Philips doet consequent wat het gezegd heeft en dat is per 1 januari 2017 het ontslag aanbieden aan het personeel van Philips. Nu, een half jaar daarvoor, wordt dat ontslag aangezegd", legt Jansen uit.

Lees ook: Nog geen blije gezichten bij Philips Emmen: 'Uitzicht op werk is niet zeker'

Ambitie
Jansen zegt dat Chezz Partners de ambitie heeft om veel meer te doen dan Philips nu doet. Dat betekent ook dat er op termijn plek is voor meer dan 140 mensen. Toch kan Jansen niet de garantie geven dat alle 140 mensen die nu voor Philips werken, worden aangenomen door het nieuwe bedrijf.

Lees ook: Personeel Philips Emmen deels mee naar nieuw bedrijf

Bijpraten in de kantine
De onrust die onder de huidige werknemers is ontstaan, probeert Jansen weg te nemen door ze maandelijks in de kantine bij te praten. "Vanaf het begin willen we mensen op de hoogte houden. De mensen zijn echt beschadigd en voelden zich niet gewaardeerd. En wij willen een sterke band en die hebben we denk ik ook met het personeel. En daarom willen we ze elke maand informeren van wat de status is en met welke activiteiten we nu bezig zijn."

"U kunt van ons aannemen dat wij koste wat het kost proberen om te voorkomen dat er mensen zonder werk thuis komen te zitten, maar ik kan geen garanties geven."