Het tij is gekeerd: meer startende ondernemers in Drenthe

ASSEN - Het aantal startende ondernemers neemt toe in Drenthe. Dat zeggen de OndernemersFabriek en de Stichting Young Business Award.
Volgens beide organisaties is het tij duidelijk gekeerd en gaat het weer wat beter met de economie.

Advies
De OndernemersFabriek, met vestigingen in Assen, Emmen en Hoogeveen, begeleidt startende ondernemers onder andere door ze met elkaar in contact te brengen en advies te geven. "Je hebt heel grote voordelen in Drenthe," zegt Eelco Bakker van de OndernemersFabriek, "er zijn voldoende faciliteiten, de lijnen zijn erg kort en onderwijsinstellingen zijn er ook wel, al is een universiteit dan weer een gemis."

Prijs
De Young Business Award wordt vanavond uitgereikt door de gelijknamige stichting aan de meest veelbelovende startende ondernemer van dit moment. Het bedrijf dat voor de prijs in aanmerking wil komen, mag niet ouder zijn dan vijf jaar. De winnaar gaat naar huis met een fraaie bokaal, 12.500 euro en kan gebruik maken van de kennis van de stichting.

Baat
Ondernemer Dennis Scherpen uit Emmen heeft duidelijk veel baat gehad van het behalen van een prijs. Tijdens de eerste editie van de Young Business Award, in 2014, werd hij tweede. "Ze hebben mij laten oefenen bij de Kamer van Koophandel en in contact gebracht met hun zakelijk netwerk en dat heeft mij erg veel kansen geboden", zegt Scherpen.

Buitenfitnesspark
Hij houdt zich bezig met het opzetten van buitenfitnessparken. Die weet hij in het hele land te bouwen, behalve in zijn woonplaats. Daar zou hij graag zo'n park opzetten in de oude dierentuin, maar het overleg daarover met de gemeente Emmen verloopt tot zijn frustratie nogal moeizaam.

Overigens is het winnen van de Young Business Award geen garantie voor succes. Zo ging de winnaar van vorig jaar, Bioboxx in Hoogeveen, failliet.