Coevorden vraagt bezoekers om nieuwe ideeën tegen leegstand

COEVORDEN - In het centrum van Coevorden zoeken ondernemers en bezoekers van de binnenstad naar oplossingen voor de leegstand.
In drie leegstaande panden in de Friesestraat kunnen bezoekers hun suggesties achterlaten. Jan van der Bij is een van de organisatoren van wat hij het kennisatelier noemt. "We willen af van die donkere winkelpanden en laten zien dat er weer wat gebeurt in de stad. Op die manier trek je weer toeristen maar ook bewoners van de stad zelf naar het centrum."
Beschilderd
De ruiten van de leegstaande panden worden ook beschilderd door kinderen. Volgens Van der Bij trekt dat ook bezoekers. "Bewoners gaan dan toch weer even kijken of er weer wat veranderd is in hun stad."

Gevulde binnenstad
Er zijn meerdere partijen die een belang hebben bij een goed gevulde binnenstad. De gemeente en de ondernemers hebben meerdere onderzoeken en rapporten op laten stellen maar hopen nu op inbreng van buitenaf.
In het kennisatelier kunnen bezoekers van de stad hun suggesties achterlaten. De initiatiefnemers hopen dat daar frisse en vernieuwende suggesties uit voortkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl