Henk Bos van FC Groningen naar FC Emmen

Henk Bos (Rechten: RTV Drenthe)
Henk Bos (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - Henk Bos speelt volgend seizoen voor FC Emmen. De 23-jarige middenvelder uit Stadskanaal komt over van FC Groningen, waar hij transfervrij mocht vertrekken. Hij tekent een contract voor een seizoen, met een optie voor nog een seizoen.
Bos kwam al eerder uit voor FC Emmen. In het seizoen 2014/2015 speelde hij een half jaar op huurbasis voor de Drentse eerstedivisionist. Mede door blessures kon hij toen weinig laten zien. “Maar hij heeft voldoende indruk achtergelaten om hem te blijven volgen", zegt manager voetbalzaken Jan Korte. "We achten hem in staat een bijdrage te leveren en zien hem graag minimaal één seizoen terug, waarbij hij ook de voorbereiding volledig mee kan draaien."
Voor de breedte
Bos is in eerste instantie gehaald voor de breedte, zegt Korte. "Maar we denken dat hij voldoende kwaliteiten heeft om zich onder de juiste omstandigheden naar een basisplaats te voetballen. Hij krijgt in ieder geval een eerlijke kans en hij is inmiddels verder dan ruim een seizoen geleden."
Met plezier
Henk Bos zegt met plezier terug te keren in Emmen. "Ik ga vol voor de kans die me geboden wordt. Nu kan ik in de voorbereiding volwaardig mee draaien en dan wil ik me in de picture spelen bij de trainer, die me overigens al goed kent. Het komende seizoen wil ik me gaan bewijzen en vooral minuten maken. Ik zie mijn terugkeer als een stap vooruit.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.