Stelling: Onzin dat scholieren die gezakt zijn voor hun eindexamen alle vakken moeten overdoen

D66 wil dat leerlingen alleen nog maar vakken hoeven te herkansen waarop ze een onvoldoende scoren (Rechten: ANP/Martijn Beekman)
D66 wil dat leerlingen alleen nog maar vakken hoeven te herkansen waarop ze een onvoldoende scoren (Rechten: ANP/Martijn Beekman)
ASSEN - Tienduizenden scholieren horen vandaag of ze zijn geslaagd voor hun eindexamen. Zijn ze gezakt, dan dreigt een jaar herhaling. Als het herexamen namelijk ook mislukt, moeten ze een jaar overdoen, ook de vakken waarop ze wel zijn geslaagd moeten dan over.
D66 is het hier niet mee eens. De partij pleit ervoor dat leerlingen alleen maar vakken hoeven te herkansen waarvoor ze zijn gezakt. Staatssecretaris Sander Dekker lijkt dit wel te zien zitten.

Stelling

Wat vindt u? Is het onzin dat scholieren alle vakken over moeten doen, nadat ze gezakt zijn voor het examen? Of hebben ze gewoon pech.
Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of het onderzoek van de Atlas van Gemeenten iets over het woongenot in Emmen zegt. Ruim 81 procent van de stemmers is het daar niet mee eens, een dikke achttien procent wel. Op de stelling brachten 906 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.