Kamelen aan de wandel in Hoogeveen: politieauto loopt schade op

HOOGEVEEN - Een groot aantal mensen heeft gisteravond jacht gemaakt op verschillende kamelen in Hoogeveen. De dieren van Circus Renz waren ontsnapt.

Rond elf uur 's avonds kreeg de politie een melding dat er kamelen door de Alteveerstraat liepen. Bij het oversteken van de weg schrokken de dieren en gingen het centrum van de stad in. Uiteindelijk ontdekten agenten de beesten in de Schutstraat.

Politieauto beschadigd
Kamelen zijn nachtblind. Een van de beesten liep daarom met zijn kop tegen de voorruit van de politieauto. Daardoor raakte de ruit beschadigd.

Kamelen in het nauw
Ook aan de Kanaalweg en de Dr. van der Veldestraat werden kamelen gezien door bewoners. De dieren aan de Kanaalweg zijn gevangen door medewerkers van het circus. De kamelen aan de Van der Veldestraat stonden achter een woning en konden geen kant op. Ook zij zijn door medewerkers van Circus Renz meegenomen.

Rond middernacht waren alle kamelen gevangen.

Circus in de stad
Circus Renz geeft van donderdag tot en met zondag voorstellingen in Hoogeveen. Het circus heeft onder andere kamelen bij zich, die op een grasveld aan het Beukemaplein staan. Het veldje is omheind met een stroomdraad, maar volgens de politie heeft iemand de stekker hiervan eruit getrokken.

Schade
De ontsnapte kamelen veroorzaakten op verschillende plekken schade in de stad. Gedupeerden kunnen contact opnemen met het circus.

Deel dit artikel: