Slapen als pauper in Veenhuizen

VEENHUIZEN - Slapen in een garage, keet of tent; het kan in het Pauperhotel. Deze slaapvoorzieningen zijn bedacht rondom Het Pauperparadijs.
Zaterdag is de officiële première van het theaterspektakel in Veenhuizen. Omdat er dringend behoefte is aan slaapplaatsen doordat er bezoekers vanuit het hele land komen, heeft Collectie Veenhuizen inwoners gevraagd om hun een tent of garage beschikbaar te stellen.

Paupersoep
Eline Derks heeft een bed in haar garage gemaakt: "De eerste gasten hebben al tijdens try-outvoorstellingen hier geslapen en het beviel ze prima."

Het is alleen de bedoeling om een bed te verzorgen. Het eten komt van restaurant Bitter en Zoet, waar chefkok Rik Dortmond speciale paupersoep maakt: "Met prei, selderij en speciale granen maak ik een goed gevulde soep."

Geeft energie en sfeer
Dortmond is zeer tevreden over het onder inwoners opgezette Pauperhotel: "Het geeft een bepaalde energie en sfeer in het dorp die heel leuk is. En op deze manier worden de inwoners ook bij de theatervoorstelling betrokken."

Jolanda Loonstra woont net buiten Veenhuizen. Bij Jolanda kan geslapen worden in een keet: "Best luxe voor een pauper. Lekker ruim bed, tafel en als het nodig is een wc in het veld!"
Deel dit artikel: