Belg Hermans wint MTB Baggelhuizerplas

MOUNTAINBIKE - De zesde editie van de MTB wedstrijd rond de Baggelhuizerplas werd een prooi voor Quinten Hermans. De Belg had een ruime voorsprong op Erik Groen uit Apeldoorn. De winnaar van vorig jaar, Jeroen Boelen werd derde. Gerben Mos uit Havelte werd knap vijfde.
Elastiek
Vanaf de start namen Hermans, Groen, Boelen en Niels Wubben een voorsprong. Mos hing lang aan het elastiek, maar kon het gaatje net niet dichten. Vanaf de tweede ronde reed de Drent een eenzame wedstrijd.

Gas
In de vijfde ronde gaf Hermans gas en niemand kon de inwoner van Turnhout volgen. Hermans won uiteindelijk met grote voorsprong. De sprint om de tweede plaats werd gewonnen door Groen, voor Boelen. Wubben moest genoegen nemen met de ondankbare vierde plaats.

Tevreden
Mos keek tevreden terug op de wedstrijd. "Ik kon het gaatje net niet dichten en dan wordt het een lange, eenzame wedstrijd. Na het plotselinge overlijden van mijn vader, gaat het met ups en downs. Op vaderdag is deze vijfde plek een mooi resultaat", aldus Mos.

Vrouwen
De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Denise Betsema, voor Laura van Regenmortel en Linda ter Beek.

Organisator Wim Jansen keek tevreden terug op de zesde editie. "Er komen steeds meer deelnemers, dat is mooi om te zien. Ik ben tevreden."
Deel dit artikel: