VVD wil Drentse winnaar Young Business Award

Het Rotterdamse bedrijf McNetiq won de Young Business Award (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het Rotterdamse bedrijf McNetiq won de Young Business Award (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De Drentse Young Business Award en de prijzenpot van 12.500 euro werden vorige week gewonnen door een Rotterdams bedrijf. Een Twentse start-up werd tweede.
De VVD-Statenfractie wil daarom van Gedeputeerde Staten horen waarom Drents ontwikkelingsgeld niet naar Drentse ondernemers gaat. De provincie is nauw betrokken bij de Young Business Award, zowel organisatorisch als financieel.

'Niet de bedoeling'

“De deelnemers zijn niet geselecteerd op vestigingsplaats. En dan loop je het risico dat zowel de Young Business Award als de runner-up-prijs bij een niet-Drentse start-up belandt. Dat kan niet de bedoeling zijn. We gunnen de winnaars van harte hun prijs, maar we zien toch wel graag dat Drents ontwikkelingsgeld bij Drentse bedrijven terechtkomt. En dat mede daardoor Drentse ondernemers wat meer in de schijnwerpers worden gezet”, stelt VVD-Statenlid Gea Weerts.

Noord-Nederland

Het doel van de stichting Young Business Award is om het klimaat voor start-ups in Noord-Nederland te stimuleren, stelt de stichting op haar website.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.