Drijvend TT-Podium staat als een huis

ASSEN - Hoezo wiebelig en klotsend? Het drijvende TT-muziekpodium op de Vaart in Assen staat als een huis. In alle vroegte zijn vanmorgen de eerste pontons in de Vaart gelegd. Het Pannenkoekenschip is daarvoor een eindje opgeschoven.
Eén groot eiland

In de zwaaikom van de Vaart komen 174 pontons te liggen die samen één groot eiland vormen. Daarop komen een podium, horecatenten en plek voor zo'n zesduizend mensen.

Zestien diepladers

Zestien diepladers zijn er voor nodig om de pontons naar Assen te brengen. Volgens projectleider Sander ten Bosch kost de aanleg van het drijvende muziekplein 'een aardige duit'. "Maar dat geld ben je anders kwijt aan alle veiligheidsmaatregelen die nodig zijn, omdat er te weinig ruimte is in de stad voor al die tienduizenden mensen."

Een uitdaging

Het is voor het eerst dat het TT Festival, dat deze week zijn 42ste editie beleeft, gebruik maakt van een drijvend muziekplein. Marcel Udinga van AP-Producties exploiteert het muziekplein op het water. "Dit is echt een uitdaging. Het wordt een mooie entree van het TT-feest in de stad."
Woensdagavond is op het drijvende podium de aftrap van het TT Festival, met een optreden van de band Van Velzen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.