Wat voor weer wordt het tijdens de TT-festiviteiten?

ASSEN - Het wordt warm tijdens de eerste dagen van het TT Festival, maar het blijft waarschijnlijk niet helemaal droog. Dat verwacht RTV Drenthe-weerman Klaas Karssen.
Morgen barst het festival los. "We hebben eerst bewolking. In de loop van de dag krijgen we zonnige perioden. In de ochtend kan er een spatje motregen vallen. In de middag is er kans op een regen- of onweersbui. Overdag kan de temperatuur al oplopen tot bijna 25 graden", zegt Karssen.

Warmste dag

Donderdag lijkt volgens Karssen de warmste dag van de week te worden. "We hebben flink wat zon. Later op de dag valt er mogelijk een regen- of onweersbui. Het kan zelfs 30 graden worden."

"Vrijdag is het wisselend bewolkt. Er is grote kans op stevige regen- en onweersbuien". De vraag is nog wanneer de buien vallen. Als ze aan het begin van de dag vallen, wordt het zo'n 23 graden. Als de buien later op de dag vallen, wordt het zo'n 25 graden, denkt Karssen.

TT-weekend

"In het weekend gaat de temperatuur omlaag naar zo'n 19 tot 22 graden. Er zijn wel flinke zonnige perioden in het TT-weekend. Maar beide dagen is er zo'n 30 tot 40 procent kans op een bui of een buitje."
Meer over dit onderwerp:
TT weer TT Festival Assen Gemeente Assen
Deel dit artikel: