Veteraan over uitblijven vergoeding: Dit had ik wel verwacht

Oorlogsveteraan Martijn Baas (Rechten: archief RTV Drenthe)
Oorlogsveteraan Martijn Baas (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Defensieminister Jeanine Hennis heeft gisteren in de Tweede Kamer geen harde toezeggingen gedaan over de vergoeding van schade die zo'n 500 veteranen hebben opgelopen door hun uitzending naar Libanon en voormalig Joegoslavië.

Veteraan Martijn Baas uit Emmen heeft in voormalig Joegoslavië PTSS opgelopen en heeft de bespreking in de Tweede Kamer thuis via internet gevolgd. "Met deze uitkomst had ik al rekening gehouden", zegt Baas.

Lichtpuntjes

Hij is wel positief gestemd over het overleg. "Ik kon zien dat de intenties er wel zijn. Er wordt ook gekeken naar de vergoeding van een ziektekostenverzekering en dat vind ik een goede zaak", aldus Baas.
PvdA en VVD vinden dat toekomstige aanvullende schadeclaims van veteranen niet ten koste moeten gaan van de begroting van het ministerie van Defensie. De regeringspartijen willen dat minister Hennis gaat onderzoeken hoe de bekostiging anders kan.

Gesprek met Financiën

Hennis zei dat ze het zeer eens is met de Kamer dat het betalen van de claims een gedeelde verantwoordelijkheid is van het kabinet. Ze gaat de kwestie bespreken met de minister van Financiën.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.