Kippen en Rossi voeren de boventoon bij de familie Jansen

TT - "Het was net of ik een klein kind aan de telefoon had”. Dat zegt Jarno Jansen uit Assen over z’n vader Herman, die een paar jaar geleden tijdens de TT, voor het eerst z’n grote idool Rossi mocht ontmoeten.
Het was een verjaardagskado van de kinderen. Samen met Wil Hartog kwam Herman in de pits terecht en stond ineens oog in oog met z’n held. "Ik heb hem verteld dat we kippenboer zijn en ik heb hem uitgenodigd”.

Cijfer 46

Ter hoogte van de nieuwe afslag van het TT-circuit aan de A-28 is de kippenschuur van Jarno Jansen goed te herkennen. Zowel op de achterdeur als op het dak prijken grote cijfers 46. "Ja, ik moet het vaak uitleggen. Mensen zeggen dan; jullie wonen toch op nummer 30?", zegt Jansen.

Woonplaats Rossi

Beide mannen gingen ook al meerdere keren samen naar de Italiaanse plaats Tavulia; de woonplaats van Rossi. Tegenwoordig lijkt het wel een bedevaartsoord. "Ze gaan er met bussen vol naartoe. Naast de kerk zit de pizzeria van Rossi. Op die weg omhoog staan allemaal afbeeldingen van hem. Ik denk dat tijdens de Italiaanse Grand Prix ook wel 75 procent van de bezoekers iets geels draagt. Dat is echt niet normaal", vertelt vader Herman.
De liefde voor nummer 46 gaat zover dat ze deze week ook hun eieren hebben bedrukt met dit getal.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.