De gezelligste TT-camping is die van de TT-vrijwilligers

ASSEN - Het is een bijzonder fenomeen. Maar speciaal voor de 1.500 vrijwilligers van de TT is er, meteen naast het circuit, een speciale camping.
Van maart tot oktober staan er permanent honderd caravans en tentjes. Tijdens de TT breidt dat aantal uit tot zeker 175.
De gemeenschappelijke factor is: liefde voor de motorsport. En dat tonen de vrijwilligers door zich in verschillende functies nuttige te maken op en om het circuit.

Alles gratis

Evert Mulder uit Kampen is tijdens de TT beheerder van deze bijzondere camping. Hij is inmiddels 76 jaar oud en al 25 jaar vrijwilliger bij de TT. "We krijgen alles gratis; de staanplaats, gas, water en stroom. En als vrijwilliger krijgen we ook nog een lunchpakket, een warme maaltijd en een kleine financiële vergoeding”

Een grote familie

De TT-vrijwilligers komen uit het hele land en het is net een grote familie: "We gaan gezellig bij elkaar koffiedrinken en we helpen elkaar als er wat is”, aldus Mulder

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.