'Stevige buien tijdens TT Festival en kans op regen tijdens de TT'

ASSEN - RTV-weerman Klaas Karssen is nog niet erg optimistisch over de weersverwachting van vandaag en de komende dagen. "De prognoses zijn negatief bijgesteld voor het TT-weekend."
Volgens de weerman is het vandaag in Drenthe een broeierig warme dag met mogelijk 28 tot 30 graden. Vanochtend kan er een stevige bui vallen, maar vooral aan het eind van de middag en vanavond is het oppassen geblazen.

Zware buien
Dat kan nadelig zijn voor de tweede avond van het TT Festival in Assen. Karssen: "Vanaf de tweede helft van de middag leeft de buiigheid op. Er vallen zware buien met veel neerslag en kans op onweer, hagel en windstoten."

"Morgenochtend zijn de buien opgeschoven, maar ook dan kan er nog altijd een stevige bui vallen in Drenthe. Het wordt dan 24 of 25 graden", aldus de Drentse weerman.

TT-weekend
De weersverwachtig voor het TT-weekend was eerst nog gunstig, maar Klaas Karssen ziet het inmiddels iets somberder in. "De temperatuur komt uit rond de 19 tot 21 graden. Zaterdag is er kans op een bui. En ook zondag zijn er nog buien. Het weer zou slecht kunnen uitpakken voor de races. Ik hoop dat de prognoses nog positief worden bijgesteld."
Deel dit artikel: