Weerman Klaas Karssen: Grote kans op een bui tijdens TT-races

ASSEN - RTV Drenthe-weerman Klaas Karssen is vandaag opnieuw niet al te optimistisch over de weersverwachting voor de TT. "Zondag tijdens de motorraces is de kans op een bui behoorlijk groot."
Aan het begin van de week zag het er nog goed uit voor het motorevenement, maar gisteren stelde Klaas Karssen die weersverwachting al bij.

Vandaag
Over de dag van vandaag is de Drentse weerman een stuk optimistischer. Tijdens de trainingen op het TT Circuit en tijdens de derde avond van het TT Festival lijkt het grotendeels droog te blijven. Klaas Karssen: "Vandaag zijn er wolkenvelden, af en toe zon en het is vrijwel droog. Het wordt 23 tot 25 graden."

"Vanavond wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Een regenzone kan de provincie schampen, maar waarschijnlijk gebeurt dat net niet. Het is te hopen voor de TT-feestgangers. Het koelt vanavond af tot 14 à 15 graden", aldus de weerman.

TT-zaterdag
Net als de TT-zondag, ziet de TT-zaterdag met de kwalificaties er ook niet heel goed uit, zegt Klaas Karssen. "Ook morgen is de kans op een bui behoorlijk groot, later op de middag is er ook nog een kleine kans op onweer. Het wordt 19 of 20 graden."

Deel dit artikel: