Weerman Klaas Karssen: Grote kans op een bui tijdens TT-races

Wordt het zondag weer een natte TT-uittocht? (Rechten: archief RTV Drenthe)
Wordt het zondag weer een natte TT-uittocht? (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - RTV Drenthe-weerman Klaas Karssen is vandaag opnieuw niet al te optimistisch over de weersverwachting voor de TT. "Zondag tijdens de motorraces is de kans op een bui behoorlijk groot."
Aan het begin van de week zag het er nog goed uit voor het motorevenement, maar
stelde Klaas Karssen die weersverwachting al bij.

Vandaag

Over de dag van vandaag is de Drentse weerman een stuk optimistischer. Tijdens de trainingen op het TT Circuit en tijdens de derde avond van het TT Festival lijkt het grotendeels droog te blijven. Klaas Karssen: "Vandaag zijn er wolkenvelden, af en toe zon en het is vrijwel droog. Het wordt 23 tot 25 graden."
"Vanavond wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Een regenzone kan de provincie schampen, maar waarschijnlijk gebeurt dat net niet. Het is te hopen voor de TT-feestgangers. Het koelt vanavond af tot 14 à 15 graden", aldus de weerman.

TT-zaterdag

Net als de TT-zondag, ziet de TT-zaterdag met de kwalificaties er ook niet heel goed uit, zegt Klaas Karssen. "Ook morgen is de kans op een bui behoorlijk groot, later op de middag is er ook nog een kleine kans op onweer. Het wordt 19 of 20 graden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.