Janneke Ensing pakt zilver op NK Wielrennen

Janneke Ensing
Janneke Ensing
WIELRENNEN - Janneke Ensing uit Gieten is tijdens het NK Wielrennen tweede geworden bij de elite vrouwen. Ensing werd in de sprint geklopt door medevluchter Anouska Koster. Marianne Vos won op de Brouwersdam in Zeeland de sprint van het peloton.
In een wedstrijd was ontsnappen bijna onmogelijk. De ploegen van Rabobank en Boels controleerden de wedstrijd en haalden elke ontsnapping terug. Ensing werd een ronde voor het einde van de wedstrijd ook teruggepakt.

Beslissing

Met nog 5 kilometer te gaan koos Koster de aanval. De attent rijdende Ensing zag het gevaar en zat direct in het wiel van Koster. Beide vrouwen pakten snel een voorsprong van 20 seconden.
In de laatste kilometer nam Ensing het merendeel van het werk voor haar rekening, waarna Koster de sprint vrij eenvoudig won.

Niet teleurgesteld

Voor de camera's van de NOS bleek Ensing niet teleurgesteld. "Ik ben blij met de tweede plek. Ik heb op het laatst te veel gegeven. Als team hebben we perfect gereden. Achteraf heb ik te veel kopwerk gedaan. Maar ik wilde graag op het podium eindigen. Ik ben de laatste drie jaar serieus aan het fietsen. Dat valt prima te combineren met het schaatsen", aldus de Gietense.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.